Welkom in onzen hof

Ik ben Leen, 26v, afkomstig uit het schone Groot-Leuven.

Sinds 2010 woon ik met mijn andere helft in een appartement-met-balkon.

Foto eigendom van het immokantoor. (of alleszins niet van mij)

Foto eigendom van het immokantoor. (of alleszins niet van mij)

De eerste zomer (2011) ontfermden we ons over een zonnebloem die in volle grond tot een stevig en struis exemplaar van wel twee meter had kunnen uitgroeien en die we Jefke doopten. Jefke werd maar een anderhalve meter groot en had een veel te dunne stengel, die tijdens een zomerstorm in tweeën brak. Verder hield ik het bij geraniums.

In zomer twee (2012) probeerde ik minizonnebloempjes (die verslonden werden door bijzonder hongerige bladluizen), geraniums (die tot aan de eerste wintervorst in februari het jaar daarop groeiden en bloeiden), een wildgroei aan gezaaide en gekochte bloemen, balkontomaatplantjes (die ik van zaadje tot tomaatje kon volgen dankzij een leuk pakketje van denHema maar waar ik te laat aan begonnen was waardoor er pas tomaatjes te oogsten waren in september), een pompoenplant (die vooral heel erg graaf was omdat hij schaamteloos het halve balkon innam met zijn snelgroeiende tentakels, maar die geen vruchten wist te produceren) en tot slot een courgetteplant (die 1 veel te grote vrucht opleverde waarna hij volledig leeggezogen stierf).

Aan het einde van zomer twee besloot ik: nooit meer. Zoveel werk… Zo weinig ruimte… Maar toen stuitte ik aan het begin van 2013 op de vierkante moestuin van Aveve… en zo vertrekken we op een nieuw avontuur!

Advertenties

Wij zijn u dankbaar voor uw commentaar, vragen en tips!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s