De vierkante moestuin

Dus zo zat ik rustig op het toilet te bladeren in een folder van Aveve. (Het mag al eens wat anders zijn dan de Flair nietwaar.) Tot op dat moment was ik voor komende zomer niet méér van plan dan zonnebloemen en geraniums, eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. Misschien wat kruiden. Maar zeker géén groenten.

Jaja.

In die folder viel mijn oog op de vierkante moestuin. Een concept dat (zo leerde ik op het wereldwijde web) is komen overvliegen uit Amerika en onder de term ‘square foot gardening‘ werd uitgevonden door een zekere Mel Bartholomew om o.a. mensen aan te zetten gezonder te gaan leven.
De Nederlandse Jelle promoot zijn ‘Makkelijke Moestuin‘ met zelfs zijn eigen samengestelde MM-potgrondmix. Hij bracht er een boek over uit maar ook op zijn website vind je heel wat tips.

De vierkante moestuin belooft alleszins een echte hype te worden.

Het is makkelijk, gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk en economisch.  Ideaal voor mensen die slechts een kleine oppervlakte ter beschikking hebben of voor oudere mensen die zich niet meer diep kunnen bukken om hun patatten te rooien want geen enkele andere tuin kan je op een verhoog zetten.

Er zitten dus alleen maar positieve kantjes aan, zou je denken. 

Uiteraard niet. En ik ben ervan overtuigd dat ze gaan komen bovendrijven tijdens het gebruik, maar momenteel ben ik nog heel erg enthousiast over onze aankoop!

(Die we nog in elkaar moeten zetten en voorlopig in de slaapkamer megahard in de weg ligt.)

De verpakking.

De verpakking.

Advertenties

Wij zijn u dankbaar voor uw commentaar, vragen en tips!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s