Hemabalkontomaten

Ik was het niet van plan, weet u, om vorig jaar mijn balkon te veranderen in een bonte verzameling van planten en bloemen.

Toch zeker nog niet in de vroege lente toen ik in de Hema op hun zaaipakketjes-inclusief-schattig-bloempotje stuitte.

Hemablakontomatenpotje.

Hemabalkontomatenpotje.

De verpakking deed geloven dat het erg simpel was: het enige wat je moest doen, was de bijgeleverde aarde in het potje doen, daar de zaadjes instoppen en dan afwachten maar tot de tomaatjes je in de schoot rolden.

Ik stond daar wat sceptisch tegenover en gelukkig maar, want ik kan me voorstellen dat er veel mensen waren die dachten dat het écht zou lukken om in zo’n klein potje tomaten te gaan kweken.
Want hoewel er van alle zaadjes ‘slechts’ een stuk of 6 uitkwamen, was dit al genoeg om nog extra en grotere bloempotten te moeten gaan aanslepen, en ze hadden gerust nog wat ruimer mogen zijn, maar ik wist niet hoe groot de tomatenplanten uiteindelijk zouden worden want daar repte de gebruiksaanwijzing niet over.
Hoedanook ik verzorgde de snel opschietende planten zo goed als ik kon, maar ik was er veel te laat mee begonnen zodat de eerste groene bolletjes pas in de zomer verschenen en ik mijn eerste tomaat in september kon oogsten.

Hemabalkontomaatjes

Er bleven maar nieuwe bloemetjes en nieuwe tomaatjes verschijnen… Uiteindelijk heb ik in oktober alles moeten weggooien. Tomatenplanten zuipen namelijk water, en doordat het ’s avonds na ’t werk te donker was om nog goed te kunnen gieten, en ze aan één keer per week in het weekend water krijgen echt niet genoeg hadden, heb ik ze eigenlijk gewoon laten doodgaan… Shame on me!

De tomaatjes zelf waren handig klein, lekker zoet en overheerlijk in een fris slaatje maar ook in spaghettisaus.

Hemabalkontomaatjes.

Hemabalkontomaatjes.

Advertenties

Wij zijn u dankbaar voor uw commentaar, vragen en tips!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s