Lenteklaar

De lange stilte op deze blog komt door een drastische wijziging in de moestuinplannen: op een paar weken tijd hebben we beslist om te verhuizen en over enkele maanden is het al zover, waardoor we dit seizoen de vierkante moestuin niet zullen kunnen installeren. Héél jammer, vooral omdat ik nu toch met verschillende potten zal moeten werken – want uiteraard kan ik mijn zaaisels niet weggooien… Klein hartje, ikke.

Dit weekend scheen het zonnetje zo vrolijk dat ik de tijd heb genomen om een aantal kamerplanten te  verpotten. Daarnaast heb ik het erop gewaagd en mijn aardbeiplantjes buitengezet die na een maand binnen flink opgeschoten zijn.

Bosaardbeien plantje1

Met de peterselie en de tijm die ik als plantjes kocht in het tuincentrum 1,5 maand geleden liep het minder goed af; vermoedelijk niet regelmatig genoeg water gegeven, alleszins waren ze op twee weken tijd dood. Ik heb in de plaats daarvan op de markt een nieuw peterselie- en een oreganoplantje gekocht.

Twee maanden geleden, begin februari, heb ik bloembollen geplant van narcissen, tulpen en krokussen. Normaal moet je die in de herfst al planten en toen ik de pakjes uit mijn kast haalde, waren veel bloembollen al veranderd in een droog hoopje stof. Ik verwachtte er dus niet veel van maar kort voor de laatste en allerlaatste keer sneeuw kwam er zowaar iets groens piepen. Ik denk krokussen maar het zal wachten worden tot ze wat groter zijn voor ik méér kan zeggen.

DSCN3334

Tot slot heb ik nog een aantal planten staan van vorig jaar, die hopelijk zullen herleven maar ik hou mijn hart vast want buiten vriesweer hebben ze ook heel lang droog gestaan omdat ik zelden water heb gegeven.

Een hortensia:

2013

Met mijn neus tegen die droge stokjes zag ik hier en daar wel inimini groene puntjes in de oksels dus er is nog hoop.

Iets met witte bloemen waar ik geen oorspronkelijke foto van heb maar die ook ‘wintervast’ was:

DSCN3333

Lavendel:

DSCN3329

Marokkaanse munt:

DSCN3330

Benieuwd!!

Advertenties

Wij zijn u dankbaar voor uw commentaar, vragen en tips!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s